Наше майбутнє - енергетична незалежність...

У Чернівцях нарешті побудують електростанцію, що працює на калі.

Нове джерело енергії принесе в бюджет регіону мільйони.

У Чернівецькій області почалось будівництво першої в світі електростанції, що працює на людських екскрементах.

Як стало відомо, у вівторок відбулася закладка першого каменю, і розпочалося офіційне будівництво.

«Проект, який ми почали реалізовувати, унікальний не тільки для України.
Аналогів йому на сьогоднішній день у світі немає, — повідомив на урочистій церемонії закладання першого каменя губернатор Чернівецької області Михайло Папійєф. — Ця електростанція дасть нашому регіону додаткові енергоресурси, а її жителям декілька тисяч робочих місць. Ми сподіваємось, що повернуться заробітчани за кордону, приїдуть люди з інших регіонів і ми наповнимо новим змістом мій лозунг «Буковина – це край, де варто насрати». 
Вдалося з'ясувати, що отримання електроенергії з калу – це ноу-хау буковинських вчених.
«У калових масах містяться унікальні джерела енергії», – розповів нам головний науковий співробітник кафедри Біології та калоінженерії Чернівецького національного університету ім.Федьковича Олексій Маслов. (Саме в цьому ВУЗі був розроблений метод отримання енергії з калу).
За словами Маслова, людські випорожнення містять натрій, калій і азот.
«Тому при взаємодії однієї унції продукту дефекації з вуглеводнем, який додається до фекальної складової, ми отримуємо викид енергії рівний 7,25 кілоджоулів, що, погодьтеся, зовсім немало», — пояснює А. Маслов.
Постачальниками самого продукту, з якого планується отримувати енергію, стануть «калодонори». За словами директора майбутньої електростанції, Артємія Сімєнюка, стати калодонором зможе будь-який українець.
«Ми будемо працювати з усіма, хто захоче здавати нам кал, незалежно від реєстрації і національності, – сказав він. – Крім того, буде організована партнерська програма для великих постачальників».
Артємій пояснив, що для рентабельної роботи електростанції купувати випорожнення планується за цінами на рівні 2-2,5 гривень за кілограм.
«З виходом на проектні потужності станції, ціна може навіть зрости», — додав Сімєнюк.

Артємій Сімєнюк пообіцяв, що на перший тестовий прийом калу від населення він запросить всіх журналістів. «У день відкриття першого пункту по прийому нас прийдуть здавати кал політики, зірки естради, представники великого бізнесу. Першому заступнику голови ОДА Гриціану Турятинському (на фото) я теж сьогодні ж направлю офіційне запрошення », – сказав А.Сімєнюк.

За оцінками експертів, в проект буде вкладено близько 23 млрд. гривень. Інвестором зведення об'єкта стане інвестиційно-будівельна компанія «Дім-Буд».

Закінчення будівництва намічене на кінець 2015 року.
 

(Усі імена, прізвища, дати з реальністю все ще не збігаються. Не намагайтесь проводити такі експерименти вдома — поведінка екскрементів до кінця ще не досліджена) 

4 коментарі

Микола Гуцуляк
2 гривні за кілограм шось дуже дешево… ні, за стільки не продам :)
Володимир Антонюк
не продаш ти, знайдуться інші. Їх рать.
Микола Гуцуляк
а торгуватися можна?
Володимир Антонюк
нужно. гамно освідченої людини прийматимуть дорожче. члєна партії- ще дорожче, а держслужбовців і журанлістів — то ваще, на вагу золота. Зі студентським — пока не зрозуміло ;)))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте