Вже до кінця цього року у Чернівцях з'явиться метро

Десь з серпня почав я постити на ФБ маленькі опуси про покращення на теренах Буковини. Усі герої звичайно видумані і деякі співпадіння з реальним — взагалі випадкові ;))). Ідеї — стирені, букви — мої ;))). Буду їх виставляти і на Вкурсі — шоб веселіше і радісніше стало більшому числу людей. 

У місті Чернівці, що на Буковині побудують метро. Про це сьогодні повідомили в обласній адміністрації.
«Перша станція міського метрополітену буде називатися «Мерська» — розповіли в адміністрації, — і вже в жовтні цього року вона відкриється для пасажирів».

За словами співрозмовника, поки що станція буде тільки одна. Але до 2015 року в планах міської і обласної влади — відкриття другої станції. А ще через 9 років обидві станції з'єднають тунелем.
«На відкритті станції запланована велика святкова програма, — відзначають в адміністрації. — Відбудеться театралізована вистава. Виступлять місцеві самодіяльні колективи і приїде Таісія Повалій. Потім губернатор і голова Чернівецького метрополітену в урочистій обстановці переріжуть біло-синю стрічку біля входу в наземний вестибюль».
А вже на наступний день о 6 ранку станція почне роботу в штатному режимі. Будуть включені новенькі турнікети на вході і запущені ескалатори. Вийдуть на зміну квиткові касири, чергові по станції і співробітники управління міліції в метрополітені. На вході відкриються кіоски зі свіжою пресою та квітами.
«Пасажири, придбавши заповітну магнітну картку, зможуть спускатися в підземний вестибюль станції і милуватися стилізованими кольоровими візерунками на білому мармурі, що нагадують орнаменти турятинського деревообробного комбінату, — розповіли нашому виданню. — Закохані зможуть зустрічатися в центрі залу. А школярі — ходити по перону і мріяти про те, як в майбутньому хтось із них поведе в бік наступної станції перший потяг».

3 коментарі

Святослав Вишинський
А було б і справді непогано. Вже уявляю наземну лінію Садгора-Вокзал, котра в районі вул. Гагаріна заглиблюється під землю і далі йде за маршрутом Центр-Проспект-Кільцева, а також другу: Роша-Центр-Гравітон, котра пересікається з нею десь у районі Соборної пл. А там і до Мамаївців гілку дотягнути. В общем, БАМ.
Святослав Вишинський
… Жетони в метрополітені, варто думати, плануються блакитними? Чи, можливо, після виборів — стануть зеленими?
Володимир Антонюк
Святославе, та Ви романтік, виявляється ;))). А замість жетонів будуть чіпи, які вживлятимуть в голову чернівчанам при народжені. Достатньо буде лише доторкнутися чолом до спеціального планшету на підлозі і можна буде зайти на станцію ;)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте