Протидія епідемії ВІЛ-інфекції в Чернівецькій області – реальні кроки чи банальна імітація?

У третю неділю травня щорічно весь світ відзначає День пам’яті людей, які померли від СНІДу.
В цей день в Україні традиційно пройдуть заходи, організовані чи ініційовані громадськими організаціями чи благодійними фондами. Держава і місцеві адміністрації скромно промовчать про «успіхи» в протидії страшній епідемії. ВІЛ становить значну проблему для суспільства. У 24 країнах світу спостерігаєтьсязменшення зростання ВІЛ. 
Україна ж все ще залишається першою за темпами поширення епідемії ВІЛ-інфекції в Європі.
22 травня о 12 годині в залі Українського Народного дому відбудеться круглий стіл на тему «Протидія епідемії ВІЛ-інфекції в Чернівецькій області – реальні кроки чи банальна імітація».
На круглому столі планується розглянути питання:
1. Чи достатньо фінансується і виконується в області обласна Комплексна програма протидії епідемії ВІЛ-інфекції?
2. Чи забезпечене безперебійне безкоштовне забезпечення ВІЛ-позитивних людей медикаментами, діагностикою та доглядом в Чернівецькій області?
3. Чи можлива ефективна співпраця громадських і державних організацій в справі протидії епідемії?
4. Чи зацікавлена місцева влада у виконанні Загальнодержавної програми протидії епідемії ВІЛ-інфекції? 

До участі запрошені керівники та активісти організацій, що реально працюють в галузі боротьби з епідемією, депутати обласної ради, які «виділяють» кошти обласного бюджету на протидію епідемії, чиновники обласної державної адміністрації, які відповідають ефективне використання коштів обласного бюджету, що виділені на фінансування заходів Обласної комплексної програми протидії епідемії ВІЛ в області,.
******

Поширеність ВІЛ серед дорослих в Україні (1,33% мешканців) вище, ніж у будь-якій країні Європи та Центральної Азії. За статистикою, з 1987 по вересень 2011 р. в країні було зареєстровано 197 083 випадків захворювання на ВІЛ, і 23 506 людей померло від хвороб, спровокованих СНІДом. Оцінюється, що реальне число людей, що живуть з ВІЛ в Україні в 2011 р. перевищує 300 тисяч людей. 
Якщо Ви працюєте чи Вам відомі організації, які реально працюють в цій галузі, мають бажання висловити свої думки і позицію з приводу розвитку ВІЛ-сервісу в Чернівецькій області — буду радий запросити до участі в обговорені.
Якщо Вас цікавлять інші важливі питання протидії — пишіть — розлянемо разом варіанти

Буду вдячний за поширення запрошення усім організаціям чи ініціативним групам про які я можу не знати або чиїх контактів у мене немає.
Володимир Антонюк – 050 952 91 99.

Будуть ЗМІ. 
Модерує круглий стіл досвідчений модератор.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте